De aanvraag voor mijn eerste sponsoropdracht kreeg ik op 15 november binnen. Ik wilde al een tijdje iets goeds doen met PoppyRed Ontwerpstudio. Dit was mijn kans.

Sabina, van Stichting Free a Girl (voorheen Stop Kindermisbruik), had mij gemaild met de vraag of ik een item wilde doneren voor hun loterij tijdens het Miss Nederland Gala. Tijdens het Miss Nederland Gala wordt de Nederlandse Miss World en Miss Universe gekozen en alle opbrengsten hiervan gaan naar Stichting Free a Girl. Free a Girl heeft een speciale loterij georganiseerd om tijdens dit gala fondsen te werven. Het Gala is vandaag op 8 december in Hilversum.

Ik werd meteen enthousiast! Waarom doe ik hieraan mee? Om de volgende redenen:

  • om een goed doel (Free a Girl) te kunnen sponsoren met PoppyRed
  • ik kan aan een grote doelgroep mijn expertise laten zien
  • naamsbekendheid & promotie; logo en naam komen in een flyer te staan
  • de winnaar gelukkig maken met een mooie unieke prijs
  • indirect fondsen werven voor Free a Girl
  • het bezig zijn met een mooie creatieve opdracht
  • omdat het bijna kerst is
  • er is media-aandacht voor Free a Girl en ze heeft een aantal bekende ambassadeurs (zoals Froukje de Both, Wesley & Yolanthe, Arjan Erkel, Glennis Grace)

~ meer weten over Free a Girl, check de website! ~

Maar wat ga ik aanbieden aan Free a Girl? Ik wilde iets speciaals doen. Iets wat ik niet eerder gemaakt had. Ik wil iets kunnen geven wat vooral voor de winnaar leuk is om te krijgen. Iets wat opvalt en authentiek is. De spreuk moest ook aansluiten bij het gevoel van geven, oprecht zijn, liefde overbrengen, met een kleine bijdrage kunnen helpen; dat idee. Het werd een ouderwetse broodplank, gehuld in een whitewash-jasje met een quote van Moeder Teresa. Het item moest voor mij een moderne maar ook een authentieke uitstraling krijgen. En dit is het resultaat geworden:

broodplank free a girl

broodplank ~ fotografie PoppyRed

 

broodplank-detail

detail ~ fotografie PoppyRed

 

En wat vinden jullie ervan? Had je graag deze prijs willen winnen?

Ik ben benieuwd of ik nog iets hoor van degene die de broodplank wint… Ik vond het in ieder geval erg leuk om te doen en om zoiets te geven, geeft mij een heel goed gevoel. En ik hoop dat Free a Girl nog een hele lange tijd door gaat met het goede werk wat zij doen, zowel in Nederland als in de wereld!

Quote: Moeder Teresa

(leuk detail: de verfkleur van de letters ‘love’ en het bovenste randje is ‘klaproosrood’ (poppyred) van Karwei!)