Oproepje van vtwonen
Het begon allemaal met een oproepje van vtwonen op facebook: ‘altijd al willen weten door wie vtwonen wordt gemaakt? Dit is je kans! Meld je aan voor een kijkje op de redactie…‘ Nou, dat wilde ik wel! Als grafisch vormgever/ontwerper was dat nog een wens die openstond. En ook nog bij de vtwonen, een heel mooi grafisch opgemaakt blad. En interieur is op de een of andere manier een rode draad bij mij geweest op carrière gebied. Ik begon als grafisch vormgever bij Kobe (interieurstoffen groothandel) op de afdeling styling. Later als grafisch vormgever/ontwerper bij een reclamebureau in vastgoed promotie en nu zelf als webwinkelier van woonaccessoires met handgeschilderde letters. Dus ook op dat gebied leek mij een kijkje op de redactie heel gaaf! Afgelopen dinsdag kreeg ik een mailtje van de marketing afdeling van vtwonen met het bericht dat ik uitgenodigd was. Ik heb gejuicht op mijn stoel (yes, woehoe, wat gaaf, geweldig!!) achter mijn bureau zo gaaf vond ik het!

Schermafbeelding 2013-12-13 om 17.31.18

Bij de redactie op de koffie
Vandaag was het dan zover! Om 8.05 zou ik trein nemen naar Hoofddorp waar Sanoma gevestigd is. Zou, inderdaad, want mijn trein had een kwartier vertraging. Maar dat mocht de pret niet drukken, ik zou alsnog op tijd zijn en dat was ik ook. Om 9.25 u stapte ik bij het grote kantoor van Sanoma binnen. Ik melde me bij de receptie (ik stond niet op de lijst aangemeld, heb ik weer…) maar kreeg een kaart voor de beveiligde poortjes. Ik kon plaats nemen bij de andere wachtenden. Rond half 10 werden we enthousiast ontvangen door Jessica en Marie-Elise van de marketing afdeling. We gingen naar de eerste verdieping waar de ‘home deco’-bladen hun werkplekken hebben. En daar stond de koffietafel mooi opgedekt, klaar voor de redactie en de lezeressen. Na kennis gemaakt te hebben met de vtwonen-redactie gingen we aan tafel met lekkers en thee of koffie.

Schermafbeelding 2013-12-13 om 17.18.39

Inhoudelijk
Na een voorstelrondje van vtwonen en van de lezeressen werd het blad van voor naar achter doorgenomen. Diverse vragen kwamen aanbod zoals: Wat vinden jullie van de inhoudsopgave? En de 4 ‘blokken’ waarin het blad is opgedeeld? Welke rubriek heeft meerwaarde? Wat vinden jullie van de losse extra’s? Heeft het blad aandacht voor diverse woonstijlen, en zijn het er genoeg? etc, etc. Er werd goed geluisterd naar elkaars mening en ik heb echt het idee dat er iets mee gedaan wordt! Daarvoor waren we natuurlijk ook daar. Rond 11.30 werd de champagne open getrokken en kregen we een glaasje bubbels.

Schermafbeelding 2013-12-13 om 17.19.49Schermafbeelding 2013-12-13 om 17.19.08

Tot slot
Rond 12.00u was de bespreking voorbij en namen we afscheid van de redactie. Ik heb nog even de art-director, Marlon Zwier, aangesproken omdat ik toch wel nieuwsgierig was naar haar loopbaan en haar job bij vtwonen. En als bedankje heb ik 2 pakketjes met zelf ontworpen ansichtkaarten gegeven aan Carlein (hoofdredacteur) en Marlon. En wij kregen allen een goedgevulde goodiebag (met o.a. het interieurboek ‘thuiskomen etc.‘ 🙂 ) van de redactie mee naar huis.

Dus een hele inspirerende, interessante en leuke ochtend bij vtwonen!

Ik had zelf geen foto’s gemaakt, vandaar de beelden/tweets van Twitter.