Project Description

Trouwkaart Loan & Godfried

Opdrachtgever: Met Liefde Geregeld / Loan & Godfried

Jaar: augustus – september 2018

Uitingen: trouwkaart – kraftkleur enveloppen – welkomstbord – drukwerk – illustraties

Opdracht: De weddingplanners van Met Liefde Geregeld hadden mij al vaker benaderd voor een trouwkaart of voor kalligrafie van naamkaartjes. Nu hadden ze een trouwkoppel dat een uitnodiging voor hun trouwerij op maat wilde met hun namen in brushlettering en met watercolor illustraties en kleine symbool-illustraties. Het moodboard en verschillende inspiratie-voorbeelden kreeg ik van MLG doorgestuurd. Het zou een A6-kaartje worden met enkelzijdige bedrukking op linnenpapier.

Voor mij een erg leuke opdracht! De botanische watercolor illustraties heb ik los van elkaar getekend, ingescand en later in Photoshop bij elkaar gevoegd tot de tekening die het nu is geworden. Het leek me handig want een foutje is zo gemaakt. En zo kon ik de compositie van de illustraties goed bepalen.

De kleine illustraties zijn gemaakt met een fijne micron fineliner gemaakt. Het blauwe of donkergrijze kleurtje heb ik digitaal ingekleurd. Het lettertype van de tekst is wat strakker, dit is een mooie tegenhanger voor het speelse van de rest (de illustraties en de namen) van de kaart.

De kraftkleur enveloppen heb ik ook geregeld. Het wit van de kaart lijkt nog witter door het gebruik van de kraftkleur enveloppen. Ook de vintage-stijl wordt hierdoor benadrukt.

Bedankt voor deze mooie opdracht!

Naast de trouwkaart heb ik het welkomstbord van de trouwdag gemaakt! Bekijk ‘m hier.