Project Description

Mrs M

Opdrachtgever:  Mrs M – Marleen Tas

Jaar: maart 2020

Uitingen: logo met huisstijl en moodboard (afbeeldingen in het moodboard zijn van Pinterest) – visitekaartjes

Opdracht: Marleen ken ik via het netwerk van Zij Onderneemt en Marleen heeft eerder bij mij een workshop handlettering gevolgd. Marleen is virtual assistent en wilde een logo om zo haar bedrijf / branding goed neer te zetten. Ze was zelf al gaan pinnen op Pinterest om een sfeer en kleuren te bepalen. Op het pinboard had zij diverse kleurpalletten en sfeerbeelden verzameld. Daarnaast wilde ze een vrouwelijk, stoer, onderscheidend en kleurrijk logo. De tagline ‘your virtual sidekick’ heeft Marleen zelf aangeleverd.

Samen met mijn stagiaire Lieke hebben we twee voorstellen gemaakt. Ik wilde iets met de letter M en ik wilde dat het logo goed zou opvallen. Het lettertype EloquentJFPro had leuke variaties op de letter M. De M met een krul aan de onderkant vond ik een speels beeld geven. De strakke letterfamilie Raleway was daarbij een mooie tegenhanger voor ‘mrs’ en de tagline. Om meer sfeer te geven aan de hele huisstijl heb ik beelden gezocht die vrouwelijk, jaren ’50, zoete kleuren en ronde vormen bevatten. Tegenover het zoete van de beelden en het roze wilde ik een stoere touch hebben. Daarom de zwarte kleur en de zwart-wit beelden. Het bollen-patroon is een leuk vormelement wat ook weer een vrouwelijk en speels effect heeft.

Om nog meer op te vallen heb Marleen aangeraden om een neon-kleur te gebruiken voor haar huisstijl. De neon-drukgang heb ik in het visitekaartje verwerkt. Wat is het gaaf geworden!