Project Description

Familieportret Familie Bijl

Opdrachtgever: Aux Rives du Soleil (ards)

Jaar: zomer 2018

Uitingen: handgetekend familieportret met watercolor

Opdracht: camping Aux Rives du Soleil had in de winter 2017 – 2018 een mooie winactie bedacht voor het promoten van hun bijdrage tijdens het tv-programma ‘Op de camping’ bij SBS6. Familie Bijl had deze winactie gewonnen met een week gratis kamperen en een poster. Die poster mocht ik voor ze maken. Ik wilde eerst iets met foto’s doen van de familie. Toen kwam ik op het idee van een handgetekend familieportret, veel unieker dan een poster met foto’s.

Ik ging dus aan de slag met potlood en papier en een paar foto’s die ik van de familie had. Het portret is dus niet een van 1 foto overgenomen maar van verschillende vakantiekiekjes. Ik wilde ook iets doen met watercolor verf (waterverf). Na de potloodtekening heb ik de lijnen gezet in watervaste fineliner (Pigma Micron). Daarna heb ik een kleurenpalet gekozen voor het invullen van tekening.

De poster heb gemaakt met de tekening en het logo van ards. De poster is geprint op mooi lichtcrème papier met een iets grovere structuur (Tintoretto Gesso).

De reactie van de familie:

Via deze weg willen wij jou bedanken voor de onwijs leuke tekening.

Echt heel knap gedaan en wij zijn er erg blij mee. De kinderen vonden zichzelf erg lijken!