Project Description

Opdrachtgever: Dansstudio Flex

Jaar: 2016

Uitingen: poster voorstelling “Flex danst door de kleuren” 2014 – poster voorstelling “De Gele Weg” 2016 – flyers DF 2017

Opdracht:

Zo’n jaar of vijf dans ik bij Dansstudio Flex. Elke 2 jaar geeft Dansstudio Flex een voorstelling in het Theater COOL te Heerhugowaard. Dit jaar is de voorstelling op 18 en 19 juni. De voorstelling genaamd ‘de Gele Weg’ speelt al dansend het verhaal van de Wizard of Oz. Net als de voorgaande keer in 2014 mocht ik de illustratie maken voor de flyers en de digitale promotie. Superleuk om te doen want ik kreeg carte blanche.

Ik wilde iets doen met ‘een gele weg’ en de 4 figuren (Doortje, Blikken man, Vogelverschrikker en Leeuw) die een hoofdrol spelen in het verhaal. Ik schetste en schetste… maar ik was steeds niet tevreden over mijn gele weg. Op een gegeven moment maakte ik met potlood een cirkel/spiraal en ineens zag ik het voor me in draad/garen. Ik heb draad gepakt en de spiraal gelegd op papier. Een goede foto ervan gemaakt (zie ook op mijn Instagram-account) en de foto bewerkt in Photoshop. Want de draad was felroze en moest natuurlijk geel worden. Ik vond het mooi om de draad te combineren met grafische elementen in zwart/wit. De 4 figuren en het kasteeltje tekende ik met kroontjespen (Brause 66EF) en zwarte inkt (Calli van Daler Rowney) en schreef ook de tekst ‘de Gele Weg’ in moderne kalligrafie-stijl. De andere teksten zijn digitaal toegevoegd in InDesign. Deze teksten zijn in een wat steviger en strakker lettertype gezet, wat een contrast geeft met de zwierige kalligrafie. Het dansfiguurtje rechts bovenin is het logo van Dansstudio Flex.

Lizette (van Flex) was meteen tevreden en heb eigenlijk niets in het ontwerp hoeven aan passen. Dat gebeurt niet vaak bij een opdracht, en is voor mij een groot compliment! We hebben de flyers laten drukken op wat dikker (300 grams), mat wit papier (houtvrij natuurkarton). Ze zijn echt heel mooi geworden!