Workshop moderne kalligrafie 2018-10-10T11:40:47+00:00

Data

Alkmaar:
PoppyRed bij de Telefooncentrale, Koelmalaan 350, kantoor 0.04

n.t.b.

Schagen:
Atelier Da’Lin

13 oktober van 10.00 – 13.30 geannuleerd

– wil je in de herfst/winter een privé-workshop kalligrafie volgen? Ook dat kan! Je krijgt mijn volle aandacht, ik geef je feedback en vertel je alle ins en outs over letters, materialen en kalligrafie. Je schrijft alfabetten in verschillende lettertypes en perfectioneert ze. Prijs en datum op aanvraag.

– heb je een handschrift dat verbetering nodig heeft? Hierbij kan ik je helpen. We gaan terug naar de basis van het basisschoolhandschrift (methodeschrift) of terug naar het blokschrift (bestaat uit cirkels en geometrische vormen). Prijs en datum op aanvraag.


Inclusief

De workshop moderne kalligrafie is inclusief:
– koffie/thee/iets lekkers
– gebruik van benodigde materialen tijdens de workshop
– oefenschrift
– werkbladen/hand-out
– schetspapier
– spitse pen (Nikko G) met penhouder

Potjes zwarte acrylinkt zijn los verkrijgbaar voor 7,50 euro.

andere workshops van PoppyRed…

Omschrijving Moderne Kalligrafie

Leer moderne kalligrafie van A tot Z.

Moderne kalligrafie zie je tegenwoordig veel op trouwkaarten, uitnodigingen en mooie quotes op bijv. Pinterest. Het is een romantisch en modern schrijfschrift en wordt met een spitse pen of brushpen geschreven.
We beginnen met basisoefeningen waardoor je leert omgaan met een spitse kroontjespen en inkt. Na die oefeningen gaan we de letters leren. Zowel de onderkast (kleine letters) als de kapitalen (hoofdletters) komen aan bod. We proberen ook hele woorden te schrijven. De grootte van de groep is met maximaal 6 personen. Hierdoor kan ik mijn aandacht goed verdelen en is er ruimte voor verdiepingsvragen.

Deze workshop moderne kalligrafie is een prima start om deze stijl aan te leren.


Locatie Alkmaar & Schagen

Inschrijven kan via een mailtje (met je naam, achternaam, adres, telefoonnummer, datum en locatie) naar Birgit van PoppyRed Ontwerpstudio: info@poppy-red.nl

Prijs: €65,00

Minimaal 4 en maximaal 6 deelnemers.
Voor inhoudelijke vragen kun je ook bij mij terecht: info@poppy-red.nl

Locatie: PoppyRed, de Telefooncentrale in Alkmaar.

Adres: Koelmalaan 350, kantoor 0.04 in Alkmaar.

Makkelijk te bereiken met auto of met de bus, lijn 4 of 2 richting Overdie. Parkeren kan gratis op het nabijgelegen parkeerterrein. De bushalte Koelmalaan of Bestevaerstraat is op ±7 minuten loopafstand.

Locatie: Atelier Da’Lin in Schagen.

Adres: Witte Paal 50-i in Schagen.

Makkelijk te bereiken met auto of met de trein. Gratis parkeren kan vlakbij het atelier. Het NS-station Schagen is op ±15 minuten loopafstand.