Project Description

Zij Onderneemt

Opdrachtgever: Zij Onderneemt

Jaar: december 2018 / januari 2019

Uitingen: logo met huisstijl, minilogo’s en moodboard (afbeeldingen in het moodboard zijn van Pinterest)

Opdracht: Van Natasha en Stefanie kreeg ik de vraag of ik hun logo van Zij Onderneemt wilde restylen. Zij zijn de leading lady’s van de netwerkclub Zij Onderneemt. Mij wel bekend want ik ben al sinds 2014 lid van dit leuke, creatieve netwerk. Al eerder mocht ik voor hen een tas ontwerpen (als verjaardagscadeautje) voor de leden en nu dus de huisstijl.

Ze wilden laten zien dat ze gegroeid waren het logo mocht dus zakelijker en vrouwelijk worden. En nog een verzoek geen felroze of erg girlie-achtig! Serieus maar wel speels. De kleuren die ik daarbij heb gezocht zijn zalm, donkerblauw en mint. Een correctie van Natasha was om de zalmkleur wat meer krachtig te maken, dus kozen we een wat hardere oranje kleur erbij.

De lettertypes zijn voor een deel door mij handgeschreven (zij) en een condensed lettertype Walkway of Open Sans Condensed. Voor de kopjes op de website wilden we nog een speels lettertype, dat is de Sofia geworden.

Natasha en Stefanie wilden ook een mini-logo met alleen de initialen van ZijOnderneemt. De afkorting ZO wordt bijvoorbeeld doorgevoerd in woordspelingen als ZOéén, ZO inspirerend, ZO succesvol, Zomaar een bakkie doen, etc. Dit mini-logo wordt bijvoorbeeld ook als profielfoto gebruikt op de social media.

De nieuwe huisstijl is gepresenteerd op de nieuwjaarsborrel van ZO op 16 januari 2019. De leden vonden het een geslaagde restyling, horende uit de reacties van de leden!