blog47-outline

Outline
Een grafische illustratie over een grafische term. Een outline (de naam zegt het al) is de lijn om de letter, zonder dat deze is ingevuld met een kleur. Bij een ingevulde letter is die kleur meestal zwart. Het grappige van deze illustratie is, dat wanneer je alleen met outlines gebruikt, je het woord goed kan blijven lezen.

Techniek
Het woord ‘outline’ kalligrafeerde ik met een ruwe, harde penseel en Oost-Indische inkt. Met behulp van mijn lichtbak, heb ik op een nieuw vel papier alleen de lijnen van de letters overgetrokken. De lijn is met een kroontjespen getekend. Ik heb dus 2 originelen; 1 tekening met het geschreven woord en 1 tekening met alleen de outlines. De laatste zie je hierboven. De letter is gekalligrafeerd en noem je een Italic. De basis van de ‘Italic’ is een ovale vorm.

Het origineel:

IMG_1061

 

Klik op de button voor een gratis HR-afbeelding van de bovenstaande quote. Een inspirerende achtergrondafbeelding om in te stellen op je computer. (Dubbelklik op het zip-bestand of rechtermuisklik en kies uitpakken om de afbeelding te openen.)