Mini-workshop moderne kalligrafie en brushlettering bij Makersworld in Alkmaar op 30 september 2017

DE MAKERS

Er zijn diverse ontwerpers op het gebied van mode en interieur aanwezig die hun werk tonen en daarnaast workshops aanbieden. Zo kun je met de 3D printer aan de slag om een uniek object te printen, is er een workshop handlettering, maar kun je ook je eigen kleding of meubel ontwerpen. Voor de programmeurs in de dop zijn er ICT uitdagingen op het gebied van data en duurzaamheid. Kortom een groot speelterrein waar je je talent kunt inzetten of waar je kunt ontdekken wat je nu eigenlijk echt leuk vindt om te doen.

DE BEZOEKERS

De bezoekers kunnen tegen inlevering van hun entreeticket bij diverse stands terecht om materiaal te ontvangen voor een workshop en zo met hun eigen creatie naar huis te gaan. Wat te denken van een eigen gemaakt sierraad, T-shirt of fotolijst? Misschien print je liever iets met de aanwezige 3D printer de Ultimaker of volg je een workshop in de techniek. Het volledige programma maken we later bekend. Hou de site in de gaten!

lees meer…

• moderne kalligrafie: 14.00-15.00 uur

• brushlettering: 15.30 – 16.30 uur

Kosten: €15,- per workshop (incl. 4 muntjes)

meer info


Mini-workshop moderne kalligrafie op de Trouwbeurs Alkmaar in de Grote Kerk op 29 januari 2017

beursdeelnemer

Zondag 29 januari van 11.00 tot 16.00 uur organiseert Organisatiebureau Njoy & Party in samenwerking met de Grote Kerk de 4e editie van Trouwbeurs Alkmaar. Trouwbeurs Alkmaar is een interactieve en laagdrempelige trouwbeurs waar alle aanstaande bruidsparen, (schoon)ouders, getuigen, vrienden en kinderen uit Noord Holland van harte welkom zijn. Tijdens Trouwbeurs Alkmaar laten trouwexperts en professionals op een eigentijdse manier de laatste trends zien. Van inspiratieplein tot modeshow en van workshops tot aan live entertainment. Trouwbeurs Alkmaar is een inspiratiefeest voor bruidsparen-to-be!

Wanneer: zondag 29 januari 2017

Open: van 11 tot 16 uur

Locatie: Grote Kerk in Alkmaar

Toegang: Bestel hier vooraf je toegangskaarten voor de Trouwbeurs

Kosten workshop: € 12,50

Tijden:

12.45 – 13.30 (max. 6 personen)

14.45 – 15.30 (max. 6 personen)

Inschrijven: info@poppy-red.nl (naam, tijd, telefoonnummer)

 


Mini-workshop handlettering bij het PapierAtelier op Flavourites Live in Amsterdam op 18 november 2016

banner-deelnemer-papieratelierillustratie: Karen Weening

Flavourites Live is een driedaags webshopevent waar je een live selectie webshops vindt van de website Flavourites.nl. Flavourites Live is de smaakvolle plek voor mooie spullen en fijne fashion, culinaire verrassingen en enthousiaste bezoekers. Het PapierAtelier wordt door HappyMakersBlog georganiseerd. Hier vind je meer info over de dag 18 november.

Wanneer: vrijdag 18, zaterdag 19 en zondag 20 november

Open: elke dag van 10 tot 18 uur

Locatie: Kromhouthal in Amsterdam Noord (meer info)

Toegang: Bestel hier vooraf je toegangskaarten met korting

 


Mini-workshop handlettering bij de Bilthovense Boekhandel in Bilthoven op 23 september 2016

De Bilthovense Boekhandel organiseert een YA-Evenement met o.a. 2 dj’s, een henna-artist, mini-workshops handlettering door PoppyRed, een mocktail-shaker en auteur Marieke Nijkamp komt vertellen over haar boek. Een leuke afwisselende avond van 20.00 – 23.00u.

Meer info: Bilthovense Boekhandel

 


Handletteravond bij Boekhandel Plukker in Schagen op 16 september 2016

Een uur lang geef ik uitleg/schrijfdemonstratie bij Plukker in Schagen. Zij hebben een speciale handletteringavond georganiseerd voor Young-Adults. Eerder dit jaar heb ik voor BlossomBooks de mokken met handlettering ontworpen.

Meer info: Boekhandel Plukker

 


Woonparty bij Pronto Wonen in Alkmaar op 25 november 2015

flyer-pronto

Inschrijven op deze woonparty kan via de website van Pronto Wonen.

PoppyRed geeft miniworkshops handlettering/kalligrafie van 3 kwartier op deze gezellige en sfeervolle avond. De kosten voor de workshop zijn € 5,- p.p., de inschrijvingen gaan via ProntoWonen Alkmaar. De entree is gratis. En… PoppyRed geeft een complete workshop handlettering (t.w.v. 50,00) weg tijdens het Rad van Fortuin op de WoonParty!

 


 

Seinfestijn: 3e PapierAtelier van HappyMakersBlog

flyer seinfestijn 19 april 2015 juiste versie

Happymakersblog organiseert voor de derde keer het PapierAtelier. Dit keer met drie creatieve workshops. Je vindt ons op 19 april op het Seinfestijn in Haarlem. Dus schrijf je nu alvast in voor een workshop en kom ook!

 

Over het Seinfestijn

Het Seinfestijn is een leuk, kleinschalig festijn, waar je kunt genieten van Hééérlijk eten, je veel inspiratie voor je huis kunt vinden en waar je je te buiten kunt gaan aan kleine cadeautjes voor jezelf of voor wie je liefhebt.

 

Doe mee aan de workshops

Bij het PapierAtelier van Happymakersblog kun je aan diverse workshops meedoen. De workshops worden gegeven door drie bijzondere dames: Geertje Aalders, Karen Weening en Birgit van PoppyRed Ontwerpstudio. Let op: om te kunnen doen moet je je wel inschrijven voor de workshops. Wees er snel bij, want vol is echt vol.

 

Het PapierAtelier-programma

 

Workshop Geertje Aalders Silhouetportret knippen 2

14.00 – 15.15 uur

Workshop: Silhouetportret snijden

Door: papercut specialist Geertje Aalders

http://www.geertjeaalders.nl

 

Workshop Karen Weening Lenteslinger

 

14.00 – 15.15 uur

Workshop: lente-slingers maken

Door: illustrator Karen Weening

http://www.karenweening.nl

 

Workshop Poppyred Handwriting2

 

12.30 – 13.45 uur (extra workshop)

15.30 – 16.45 uur

Workshop: introductie handlettering

Door: grafisch ontwerper Birgit van PoppyRed Ontwerpstudio

https://www.poppy-red.nl

 

Wow Kaarten

 

Doorlopend kunnen kinderen hun eigen ansichtkaart versieren bij Wowhow.

http://www.wowhow.nl

 

 

Meer info over de workshops: HappyMakersBlog.com

Praktische informatie

Wanneer: zondag 19 april 2015, van 12.00 tot 18.00 uur.

Waar: Seinwezen aan de Kinderhuissingel 1 in Haarlem.

Aanmelden: via Monique@happymakersblog.com o.v.v. je workshopkeuze en contactgegevens.

Bijdrage: Toegang tot het Seinfestijn is gratis. Meedoen aan een van de workshops kost € 10 per persoon; bij voorinschrijving € 8,50 per persoon.

Voorinschrijving: mogelijk tot en met vrijdag 17 april 2015. Je krijgt bij voorinschrijving de korting en een mooie goodiebag cadeau (zolang de voorraad strekt).

Aanrader: meld je sowieso vooraf aan om teleurstelling te voorkomen. Deelname is beperkt en vol is echt vol!

 

 

Tekst: Monique Butter (www.tekstbureaumo.nl)


 

BLiTS

Op maandag 6 april, 2e paasdag, geeft PoppyRed introductieworkshops handlettering tijdens het BLiTSevent in Koel310 in Alkmaar.

Vooraf inschrijven (met korting) kan t/m 5 april 20.00uur. Maar ook op de dag zelf. Je betaalt dan 12,50 voor de workshop. Zie hier de informatie en hoe je je kunt inschrijven:

Inschrijfafbeelding PoppyRed-blits

“BLiTS! Even lekker struinen over het leukste lifestyle evenement van Alkmaar. En wat is een lifestyle evenement zonder (h)eerlijk eten en een fijn muziekje op de achtergrond? Fashion, interieur, accessoires, gezond leven, vintage en veel meer in een relaxte festivalsfeer. 

Een bewuste leefstijl door in balans te zijn: gezond eten, bewegen, evenwicht tussen werk en privé maar dan wel op een leuke manier. Hoe doe je dat? Laat je inspireren en motiveren en kom naar het BLiTS event voor ‘fitspiration’!

Duurzaamheid is BLiTS en ook dit vind je terug tijdens het evenement. Zoals tips & tricks om ‘oude’ spullen nieuw leven in te blazen en inspiratie opdoen voor het hergebruik van (vintage) meubilair en kleding.”

Blits-6-april

Toegang BLiTS: voorverkoop: €3,50 t/m 5 april, ticket aan de deur: €4,00 Meer info: BLiTSevent

 


 

Feel good & Shop Event

Op 20 en 21 maart 2015 geeft PoppyRed introductieworkshops handlettering tijdens het Feel good & Shop Event in de Koekbouw in Veghel (NB). Vooraf inschrijven (met korting) kan t/m 19 maart 18.00uur. Maar ook op de dagen zelf. Je betaalt dan 12,50 voor de workshop. Zie hier de informatie en hoe je je kunt inschrijven:

Inschrijfafbeelding PoppyRed

‘Kom heerlijk shoppen bij jouw favoriete (web)shops en maak kennis met de enthousiaste (web)winkeliers.
Ontdek de nog onbekende shoppareltjes die we voor jou hebben gevonden en laat je verrassen.

Het Feel good & Shop Event wil jou een geweldige dag bezorgen en biedt daarom meer.

Laat je inspireren en in de watten leggen. Geniet van een bijzonder feel good moment of schuif aan bij een creatieve workshop. Neem een kleine break bij één van de unieke cateringconcepten en bewonder je nieuwe aankopen onder het genot van een hapje en een drankje.’

FeelGood&Shop event 2015

Toegang: voorverkoop: €6,50 t/m 19 maart, ticket aan de deur: €8,50 Meer info: Feel good & Shop Event


Trouwbeurs Alkmaar

De trouwkaartontwerp-winactie van PoppyRed is gewonnen door: Roos Dusseljee uit Castricum! Gefeliciteerd!!

Op zondag 25 januari 2015 staat PoppyRed op de Trouwbeurs Alkmaar in het AZ-stadion. PoppyRed laat zien hoe de handgeschreven letters toepast worden in de trouwkaart en tijdens de trouwdag in styling en aankleding. De eerste 25 bezoekers die zich melden bij de stand van PoppyRed maken kans op een gratis ontwerp van een trouwkaart.

‘Trouwbeurs Alkmaar is een interactieve en laagdrempelige trouwbeurs waar alle aanstaande bruidsparen, (schoon)ouders, getuigen, vrienden en kinderen uit Noord Holland van harte welkom zijn. Doel van dit event is om de toekomstige bruidsparen te informeren en inspireren tijdens de voorbereidingen voor hun huwelijksdag.’

 

Trouwbeurs 2015

Toegang: 10,00. Meer info: Trouwbeurs Alkmaar


 PopUp Market Alkmaar

Op zondag 14 december staat PoppyRed op de PopUp-market (in kerstsfeer) in Alkmaar aan de Kwakelkade.

Het wordt een indoor lifestyle markt met gave kramen, veel handgemaakte spullen, vintage, producten met een bijzonder verhaal, fairtrade/duurzaam. Er is ook een heerlijke foodcourt met lekker eten en drinken.

 

Toegang: gratis. Meer info: facebookfanpage of op de website

 


 Shop till you drop

Op vrijdag 28 november geeft PoppyRed schrijfdemonstraties bij Kkip het Pakhuis te Schagen. Dit is een extra koopavond met hapjes, drankjes en een leuke goodiebag. De avond is van 18.00 – 21.00 uur. PoppyRed zal er waarschijnlijk iets later er zijn i.v.m. een workshop overdag. Kom je kijken en shoppen?

Toegang: gratis.


 BLiTS

Op zondag 9 november staat PoppyRed op de lifestyle markt BLiTSevent in Alkmaar bij HAL25.

Flyer BLiTS

“BLiTS! Even lekker struinen over het leukste lifestyle evenement van Alkmaar. En wat is een lifestyle evenement zonder (h)eerlijk eten en een fijn muziekje op de achtergrond? Fashion, interieur, accessoires, gezond leven, vintage en veel meer in een relaxte festivalsfeer.

Een bewuste leefstijl door in balans te zijn: gezond eten, bewegen, evenwicht tussen werk en privé maar dan wel op een leuke manier. Hoe doe je dat? Laat je inspireren en motiveren en kom naar het BLiTS event voor ‘fitspiration’!

Duurzaamheid is BLiTS en ook dit vind je terug tijdens het evenement. Zoals tips & tricks om ‘oude’ spullen nieuw leven in te blazen en inspiratie opdoen voor het hergebruik van (vintage) meubilair en kleding.”

Toegang: 3,50 euro. Meer info: www.blitsevent.nl

 

[huge_it_gallery id=”2″]